Sunday, July 21, 2013

Jejalan Sibu

Actually bandar terdekat dengan Tatau ialah Bintulu. Tapi kali ni saja aku turun Sibu sebab nak jumpa roomate 5 1/2 tahun di maktab dulu, Arif. Gigih punya pasal, sanggup nih. Lagipun, kalau aku turun Bintulu, aku takda geng nak sewa hotel sekali. Kalau sewa sorang, mahal la. Dah la gaji pun takda. :(

Thats why aku decide nak turun ke Sibu ni. Dari Pekan Tatau, aku naik bas. 2 jam 30 minit juga lah baru sampai Sibu nih. Tambang RM 15 ja. Dah sampai sini, terus ke hotel sebab Arif dah check in awal. Lepas tu  kami jejalan lah Sibu ni. Semalam sempat pi bazar, berbuka then sambung sembang di hotel ja. Hari ni sempat jejalan merata dan sempat juga tengok wayang. Klasik gila wayang sini, semua manual ja. Memang terbaik lah!!!

Bazar di Sibu. Baru lah boleh merasa banyak makanan. 

Berbuka di dataran ja. Tak sempat balik hotel. Sempat WeChat kat tolu. Bagi depa jeles. Haha.

Tiket wayang rare! Pilih seat pun tanda kat kertas ja. Boleh?

Ok. Esok balik Tatau dah. 

No comments: