Thursday, August 9, 2012

Pelita Raya di Rumah Sewa


Assalamualaikum dan salam sejahtera sahabat.

Rindu? Oh me too dear.

Kann. Rasa lama sangat tak menulis kat sini. Maaf la, busy beribadah di bulan Ramadhan ni, takkan nak melangut kat blog ni ja kan. Ops! Padahal takda cerita yang boleh dikongsi. Yes dear, just same like yours. Bersahur, berpuasa, mencari juadah di bazar, berbuka, bertarawih dan menikmati moreh. Sama ja kan?

Hari ni ja baru ada cerita lain sikit yang boleh dikongsi. Ahaa rumah sewa ittew adew pelita, rumah hang adeww? Non ado kan! Kalau ada pun lampu lip lap lip lap ja. Hewhew. Tetiba kan bulan Ramadhan tahun ni bersemangat nak pasang pelita bagai. Tahun ni tahun terakhir menjalani bulan Ramadhan dengan housemate tercinta. Apa salahnya kalau kita raikan dengan lebih istimewa sebagai kenang kenangan di hari tua.


10 biji pelita = RM 6.00
1 liter minyak tanah = RM 6.50 (mahal laha)

Seronok ja tengok suasana rumah diterangi dengan cahaya pelita. Tak sabar nak raya. Hik. Tapi bencilah ada assignment kena submit 15hb ni. Rosak mood raya kitew selagi tak siap. Benci benci! Whatever la kan, 14hb malam baru terhegeh-hegeh nak mula buat. *matilaaa* 

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI semuaaaaaaaaaaa!!!!!!
(mood ting tong sambil dengar lagu Dendang Perantau)

1 comment:

naim iman said...

rasa macam sedang membaca blog kak senduk. is she back in different jasad?hahaha