Tuesday, May 8, 2012

Pembelajaran Luar Bilik Darjah

Actually kan, banyak lagi story pasal praktikum lepas yang belum lagi dipublishkan di sini.  Selalu tertunda hinggakan dah habis praktikum masih lagi bercerita pasal anak-anak Kampong Selamat. Sebenarnya cikgu tu yang rindukan anak-anak. Hehehe. Kekadang bila duduk seorang diri, mula teringat/imbas kembali kenangan-kenangan kat sekolah. Kadang-kadang teringat kenakalan, kebuasan juga kata-kata anak-anak nih hinggakan boleh senyum or gelak sorang-sorang. Haiyo cikgu gila! Hehehe

Ni aku buat pembelajaran luar bilik darjah, aktiviti stesen untuk subjek Kajian Tempatan. Saja bagi depa merasai pengalaman belajar luar bilik darjah. Kita keluar dari bilik darjah. Mulanya nak buat kat padang sekolah sebab teduh sikit tapi ada kelas lain tengah PJ, so cancel buat dekat dataran dan kantin ja. Aku dah pesan awal-awal kat anak-anak, turun ke kantin waktu KT nanti. Diorang just terpinga-pinga, ingatkan aku tak nak mengajar la tu!

'Cikgu, kita nak buat apa hari ni?' 

'Haaa cikgu nak kamu berlari hari ni.'

'Laaa. La ni bukan waktu PJ. Waktu KT'

'Heyyyy dengar arahan cikgu dulu. Bla bla bla (arahan)' *tudiaa cikgu ting tong*

Oh macam tu. Best best, cepat cikgu jom kita mula.

Stesen 1

Stesen 2

Stesen 4.  Stesen 3 lupa nak snap.

Dah selesai aktiviti stesen, penerangan, now jawab soalan!

Tudiiaaa Apollo sorang satu untuk pemenang aktiviti stesen.

At last, ada juga gambar cikgu. Yeayersss!! LOL



No comments: