Monday, May 21, 2012

Monkey Beach with Tolus!

Pada mulanya, ada cadangan nak pi rumah Puan Nagamah opss Dr. Nagamah tapi tak jadi sebab ramai tolu yang nak balik kampung. Terpaksa tunda next sem. Disebabkan kebosanan yang melampau-lampau sebab next paper Khamis depan then nak study pun malas lagi, aku pun ajak la Nana, Farin dengan Naz hiking di Taman Negara Teluk Bahang, Monkey Beach to be exact.

Kesian lak kat depa, study penang dah hampir 4 tahun tapi tak pernah jejak ke sini lagi. Sem depan boleh jejalan Kedah, Perlis pula. At least belah utara ni semua dah jalan. Posting nanti kan belah selatan *benci*. Aku bergerak dari rumah Permatang Rambai ni dalam 6.40 pagi, then sampai rumah sewa depa dalam 7.20 kot. Dalam 7.45 baru bergerak menuju destinasi cinta. *tiba lagu siti*

Sebelum sampai, sarapan dulu. Pekena nasi lemak, roti canai baru senang hati nak hiking. Tak cukup dengan tu, kami bungkus nasi lauk pauk untuk berkelah tatkala sampai di Monkey Beach tu! 

Jom layan gambar dulu nooo.

Ketika baru sampai dan mula hiking. Muka masih segar.

Di hentian R&R. Muka dah lain dah. Senyum pun paksa ja tu! :)


Masa hiking tu, jalan sikit tangkap gambar. Jalan sikit tangkap gambar. Pantang jumpa view yang cantik nak tangkap gambar. Aku dah bosan bergambar sebab dah banyak kali hiking kat sini. Cuma kesian kat depa la terutama Nana dengan Farin sebab ni kali pertama depa sampai kat sini. Haruslah teruja kan. Naz pun dah banyak kali dah. Dah tinggal lagi suku perjalanan nak sampai kat Monkey Beach, semua dah penat!! Asyik tanya bila nak sampai ja. Kehkehkeh. 

Bila dah sampai, terus tak hengattttt!!!! Hehehe

Main doi, chit chat, gossip, berkelah. Fun time! :)


Bila dah sampai Monkey Beach semua teruja. Main itu, main ini sampai bergaduh dengan monyet la. Hahaha. Then kononnya nak balik nanti nak hiking jugak sebab masing-masing bajet dah kurang. Tapi semuanya berubah bila nampak abang bot! Terus semua penat nak hiking. End up, balik naik bot jah!! Merasa sorang RM 10. 


p/s: totally hilang segala stress. tak rasa macam minggu exam pun. hahaha

p/s: bersambung. tudiaaa part 2 katanya!! nak tunjuk gambar yang kalau Fasha n Jejai tengok pun makan hati!! Apakah???

No comments: