Monday, December 24, 2012

Nikmatnya Cuti Bahagian 4

Alohaaa cuti lagi today! Cuti untuk kali terakhir before cuti selama-lamanya Ahad/Isnin depan. Hehehe. Nak letak jawatan dah as Kikilala Back To School promoter. Kononnya hari ni tak mau cuti, nak direct terus seminggu. Tapi bangun tidur pagi tadi hujan pula. Takpa lah, boleh masuk shift noon. Tapi rupanya hujan tak jugak reda so teruslah malas nak pi kerja and claim as cuti. Boleh masuk kerja suka hati macam tu?

Kelmarin/semalam ya ampunnnnnnnnn! Ramai benar orang nih. Non stop dari masuk kerja sampai nak balik lah. Kenapa semua nak beli Parkson? Kenapa tak beli baju sekolah, kasut sekolah kat Billion or Kedai Wahab ja? Why why why? Matilaaa meroyan kat customer! Hahaha. Minta-minta semua parent dah buat preparation awal dan tak buat last minute shopping. Hopefully Sabtu Ahad ni tak jadi macam Sabtu Ahad lepas. :-)

Rabu minggu lepas aku belanja my family dinner kat Kedai Makan Arabena, Titi Mukim. Memang kedai favourite family aku sebab tomyam dia kaw kaw, siakap tiga rasa dia ever and servis tip top! Bolehhhh? Kebetulan pula, abang aku tinggal anak dia Kak Tiqah dengan Najmi kat umah so aku bawa sekali. Family kak aku pun ada sekali. 3 celebration sekali gus katanyaaaaaa! 1. Belanja mak ayah aku dengan duit gaji bulan 11. 2. Belanja kak aku, 23hb birthday dia. 3. Belanja Kak Tiqah sebab dapat 5 A dalam UPSR. Hahaha its combo dan jimat duit cheqqqqqq! Hewhewhew.

Thats all. Till next entry. Love!

p/s: tengah menunggu panggilan daripada PPD.

Sent from My Samsung Galaxy Tab

Wednesday, December 19, 2012

Nikmatnya Cuti Bahagian III

Alhamdulillah, habis ja minggu ni, ada lagi seminggu ja nak kerja promoter kasut sekolah ni. Makin lama kerja, makin rasa nak berhenti. Tak tau nak cakap macam mana. Nak kata penat sangat, takda la penat sangat. Susah la nak describe how it feels. Tapi kan, bestnya kerja sebab dapat gaji lah. Gaji bulan 11 dah masuk. Tak beli benda apa pun lagi sebab separuh gaji ja dah habis untuk bayar hutang. Matilahhhh! Tunggu la gaji bulan 12 ni, nak shopping kaw kaw. Nak beli baju Polo Hard Rock bagai, nak beli sandal oh my Camel, nak beli perfume oh my DKNY Be Delicious, nak beli laptop baru oh my MacBook Air. Tudiaaa wishlist tak hengat, macam gaji beribu kan? Hewhew.

So kelmarin/semalam cuti! For sure la jejalan kan. Lagipun minggu ni minggu last Ngah di Penang. Hari Ahad ni dah nak balik Kota Kinabalu. Huhuhu. Mulanya rancang nak pi Kuala Sepetang, gigih nak makan mee udang nih. Then rasa macam jauh sangat + tersangat gigih nak pi Kuala Sepetang semata-mata nak makan mee udang ja macam takda dah mee udang kat Penang ni kan, so ubah ke Pulau Sayak ja dengan niat yang sama nak makan mee udang. Then terfikir lagi asyik-asyik Pulau Sayak ja. Nak update kat blog pun dah tak best sebab banyak sangat dah post pasal mee udang Pulau Sayak ni. *tetap blog juga ni. syukur la, kalau takda story melangut la hangpa baca older post* Wahhhh feeling nih ada pembaca walhal....??? ABANG JUJUR DIK. Hahahaha tiru kak nani lagi!

Maka jadilah trip ke island untuk menggajahkan lagi badan yang sedia macam gajah ini. Seronok la KP baca ni kan, anak-anak buah jadikan KP sebagai idola. Matilahhh carut KP! Bergerak pun dah petang menaiki City Ngah *feeling* dan terus ke Padang Kota mencari sesuap pasembor! Kami share makan pasembor nih. Kiralah RM 14 bahagi 3. *kuiz math, jangan tekan kalkulator*

Kenyang makan pasembor tidak menghalang kami untuk menggajahkan lagi badan ni dengan pergi ke Kenny Rogers Roaster Queensbay Mall. Kononnya makan ayam kat sini less salt, less fat, less calories. Sihat sangat la tu? Kannnnnn! Lepas makan, nak tengok The Hobbit tapi sedih sebab dah lepas show and next showing jam 12 lebih. Sedih tak boleh tengok wayang, kami gantikan karoake satu lagu satu ringgit sebagai penutup nikmatnya cuti kali ini. :-)

p/s: Keluar jejalan ni memang seronok. Seronok sangat. Duit habis, penat pun penat. Hehehe sukanyaaaaaaaaaaaaaaaa *plastik*

Sobs sobs huhuhuhuhu.

Sent from My Samsung Galaxy Tab

Tuesday, December 4, 2012

Nikmatnya Cuti Bahagian II

Tudiaa ada sambungan katanya!!! Hari ini (baca: Isnin) aku cuti, Dikwan pun sama dan kebetulan Own yang la ni buat part time kat Secret Recipe Kepala Batas pun cuti juga. Ngah pula memang available ja. So dah masing-masing cuti, takkan stay kat rumah ja kan? Geng Par memang penuh dengan agenda!

4.40 pm - 6.30 pm: Twilight Breaking Dawn. GSC Sunway Carnival.

6.30 pm - 7.30 pm: Bertolak ke Kuala Juru, Solat Maghrib.

7.30 pm - 9.20 pm: Makan Mee Ketam Pak Su Kuala Juru

9.20 pm - 9.45 pm: Bertolak ke Pacific Megamall

9.45 pm - 11.45 pm : Life of Pi. Chiah Megacineplex Megamall.

11.45 pm - 12.00 am: Bertolak ke Bandar Perda.

12.00 am - 1.00 am: Makan Burger Bakar depan LHDN Bandar Perda.

1.00 am: Bersurai.


Tak ingatttt! Tak puas tulis tak ingat, kena tulis TAK HENGATTTTTT!!!

Mee Ketam y'alls! Superb.

Spotted: Ayam gajah 1. *matilaa*

Spotted: Ayam gajah 2 dan ayam gajah 3. *matilaa lagi* Hahaha

Jenuh nak kopek! 

Hmm so so ja burger makan nih. Burger bakar kat Street Grill still far away better!


p/s: Akhir kata, NIKMAT MANA MAHU KU DUSTAKAN! *tibah Kak Nani*


Tuesday, November 27, 2012

Nikmatnya Cuti

Seronoknya dapat cuti hari ni. Sudah sedia maklum kan, aku dah mula kerja part time dari Isnin lepas. Sama macam tahun lepas, kerja kat Parkson Sunway Carnival under Back To School promotion. Dari Isnin lepas, kerja kerja kerja hinggalah hari ni baru cuti. Nikmatnya rasa cuti nih! Kalau tidak, bangun tido siap-siap bergegas ke Seberang Jaya. Dah sampai sana, melangut la 8 jam. Bosan! *tapi tetap nak kerja*

Tahun lepas snap guna BB, tahun ni snap guna tab. Oh how time flies.

Hari ni, still bangun awal sebab dah terbiasa kot. Tapi boleh lengah-lengah, sembang-sembang dengan mak dan kebetulan kak aku balik hari ni. Lega boleh bersembang panjang, layan Hantu Kapcai dan boleh teka-teki dan kuiz dengan anak menakan. Makan pun boleh santai, tak perlu nak cepat-cepat. Nikmat mana mahu ku dustakan. *copy ayat Nani Rostam* Hewhew. Lega sangat rasanya setelah seminggu bekerja siang-malam, siang-malam. In fact, aku pun bukan jenis gigih nak kerja 24/7. I need my me/family time!

Hello Kikilala, Hi Ben 10!

Suasana kerja macam biasalah. Dari punch masuk sampai punch keluar kerja merapu ja dengan Dikwan, Kak Diana, Kak Zah, Kak Pah, Kak Miza, Kak Umi, Mira. Tudiaaa semua kak-kak ja nih! Haha. Nasib baik Dikwan pun kerja sekali. Kalau dia tak mau kerja, for sure aku pun tak mau. Mati kejang kebosanan kat Parkson tuh! Minggu lepas aku pun bersemangat ja nak kerja, tapi start semalam, dah tak semangat nak kerja. Separuh jiwaku pergi gituhhhh! *matilaaaa propa* Nak tau sebab apa? Kena tanya Dikwan Begau dan Geng Par. Semua sudah sedia maklum. *larikkkk* Tapi it's ok dear. From tomorrow and onwards, i will be 'the new me'. *tingtong* Hahahahaha.

Ngah pun kerap mai Parkson. Sat lagi nak dekat time rehat, mesti Ngah mesej. Makan-makan sekali merapu dana tak tentu hala lepas tu boleh la dia balik rumah dengan tenang. Kekadang makan nasi kandar, kekadang bihun sup siam, kekadang fast food, kekadang waffle, kekadang roti Giant. Matilaaa KP menternak ayam gajah!!!! 

Sampai di sini dulu, till meet again. *tibah*

Sunday, November 18, 2012

Berhari-hari dengan Geng Par!

Seronok. Yup, thats it! Kalau berkumpul dengan geng-geng, rasa hilang semua masalah! Yang tau sembang dan gelak tak ingat! Hari Selasa lepas, semua geng-geng balik Penang. KP balik, Abang Faizal dari Sabah pun balik, for sure la sekolah cuti kan then Kur dan Abang Thom dari Kuantan dan KL pun balik sempena cuti Deepavali dan Maal Hijrah. Tak still tak lengkap. Abg Zul dan Abang Eddy tak balik, Dikwan pula ke Terengganu.

First day depa balik sini, hari Selasa dah jumpa dan makan Char Keow Tiau. Makan-makan sambil rancang aktiviti yang nak buat sempena kepulangan mereka. Hari Rabu tak keluar sebab bagi laluan untuk baca doa akhir tahun dan doa awal tahun. Hari Khamis pula, family Abang Thom buat kenduri tahlil. So dari sana, kami mula bergerak ke pulau. Asyik-asyik pulauuuuuuu!!! Hehehe

Destinasi 1: Mee Goreng Sotong Padang Kota Lama

Destinasi 2: Masjid Terapung Tanjung Bungah

Destinasi 3:  Night Market Batu Feringghi

Destinasi 4: Burger Bakar Street Grill

Semua makannnnn jah! Tak sempat nak hadam habis, makan dan makan lagi. Dekat Night Market, tak da menda sangat nak makan, kami semua beli ais krim Magnum. Makan tepi jalan ja! Habis berais krim, bergerak ke burger bakar tuh! Ya ampunnnnnn!!! Yummylicious. Kami ke sini pun just baca review dari internet, nasib baik berbaloi! So kalau nak pi burger bakar di Penang, go and find Burger Bakar Street Grill, Jalan Sungai Pinang. Murah ja dan sedap!

Di Night Market. Sex on the beach? WOW! Speechlees. Hehe

Kalah Mila Kunis untuk Magnum campaign!

Look yummylicious kan? Memang!

:)

p/s; Esok bermula lagi kerjaya sebagai promoter Back to School! ;)



Friday, November 16, 2012

Last Dinner with Lastik 5

Macam-macam geng sungguh! Sat Tolu, sat Geng Par dan sat Lastik 5. Kan kalah geng 3 line nih! LOL. Lastik 5 pun tinggal Lastik 4 ja sebab Abang Bob dah jauh di pedalaman Sarawak, bandar LA katanya! Lubok Antu! Malam ni (baca: Selasa malam Rabu minggu lepas) merupakan malam terakhir kami dinner sekali sebelum Naim balik keesokan harinya. Sedih tapi tak nak layan sedih nih!

Puncak Mutiara Cafe jadi pilihan kami. Tetap nak makan kat sini even dah hujung sem ni. Kann faham-faham sendiri la noo. 

Auwww! Ayam dara nih! Abang Bob komen kat IG, ayam dara ni dalam kedudukan yang lucah! Choyyy! Hahahaha

Arif, Nizar, Naim, Rahman. Rindunyaaaaaaaaa!!!

Naim, tahun depan jaga diri elok-elok. Jangan risau, kalau ada masalah jangan malu nak cari kami. Just make a call dear. Tak boleh dah la mai rumah buat cemas pastu bercerita segala masalah yang berlaku konon-konon rasa lega bila boleh berkongsi masalah. Tapi end up jadi lagi emo sebab kami akan jadi lebih emo dengar cerita Naim terutamanya Arif. Hehehe. Cepat-cepat cari pengganti untuk temankan Naim nak makan petang. Cucur udang lah, laksa+abc lah, nasi lemak lah. Pastu kena cari pengganti untuk main gomol-gomol macam tiap-tiap petang selalu kita buat tuh. Ya Allah, rindunyaaaaa!!! Takpa, nanti kita pi vacation, kita buat semua tu k! ;)

Arif (roomate + housemate selama 5 1/2 tahun)
Rahman (housemate 1 1/2 tahun)

Tak boleh nak tulis. Terlalu banyak kenangan. Takut menangis.

Arif, hang cakap kat aku "jangan layan perasaan sedih ni. Just fikir KITA AKAN BERJUMPA LAGI". Aku akan ingat sampai bila-bila tapi kalau nanti kalau kita jumpa pun, takkan boleh ulang semula apa yang kita lalui sepanjang 5 1/2 tahun ni kan? 



OK aku dah nangis!

Sunday, November 11, 2012

Last Dinner with Tutor

Masa tolu mai open house rumah aku tu, kami dah bincang nak buat dinner kat Puan Rohaida, tutor kelas kami ibarat mak kami di sini. Dah tolu kan, masa bincang bukannya nak serius. Idea masing-masing ke laut ja. Nasib baik jadi jugak. Aku ni la haaaa! Habis kemas rumah, lepas solat Maghrib terus bergerak balik rumah sewa sebab kononnya dinner mula 9.00 pm.

Dipendekkan cerita, masa aku, Arif, Kimah n Intan sampai di Route 69, Bandar Perda, tengok punya lah ramai orang. Bersorak bagai nak rak, bersorak sebab tengok kami lah! *matilaa* Tengok bola lah laha! Dalam hati aku terdetik dah, macam mana nak makan dengan puan kalau begini caranya *sam & yana*. Pi tanya kat waiter sini, dia bagitau dia terpaksa cancel reservation kami. Boleh macam tuuuuu? Kisah lah, memang kalau tak buka reservation pun, aku tak mau buat kat sini. *kekwat*

So bergegas kami ke Bangkok Station pula, oh suasana aman damai di sini sebab tv tak pasang astro so tak leh tengok bola. Hewhew. Kebetulan masa kami baru deal dengan pengurus kedai tu, tolu lain dan puan dan family pun sampai.

Macam biasa, mestilah dengan mereka!

Yummy! Order 5 set termasuk dengan puan sekeluarga.

Tolu kalau makan laju jaaaaaa!!!

Afif bagi ucapan sebagai wakil kelas. Actually puan dah bercuti awal 2 minggu dari kami sebab sambung PhD di USM. Huhuhu. Kalau tak buat dinner ni for sure tak sempat jumpa puan dah. Huhuhu. *sedih*

Album dari zaman adik-adik foundation hingga ke wajah-wajah cikgu sekarang sebagai hadiah pada puan. Lawak tengok gambar lama. Khai yang kurus gila dulu, Kimah dengan tudung kelepetnya, Iechan dengan tudung lilitnya, dan aku yang sekarang nampak makin muda. Larikkk!


Terima kasih Puan. Sudi jadi ibu kepada kami sepanjang 5 1/2 tahun ni. Terima kasih kerana sabar melayan karenah dan kenakalan kami. InsyaAllah, moga kita jumpa lagi di lain waktu, di lain ruangan. 



Thursday, November 8, 2012

Rumah Terbuka Aidil Adha Untuk Tolu

Kan! Khas katanya buat hanya untuk tolu. Hari raya aidil fitri tak sempat nak buat untuk tolu. Busy dengan AR selebihnya pi melencong ke Langkawi. Kali ni kali terakhir untuk semua tolu. Lepas ni boleh buat lagi rumah terbuka tapi susah la kalau semua tolu boleh mai. Kan kan? *nanges*

Ok takmau buat drama air mata. Heeee! Aku minta kak aku buat mee kuah + ketupat + rendang + kek + agar-agar. Menangis kak aku semua dia kena buat. Hehehe. Mak aku tak dah larat nak masak banyak-banyak tu. Kak Nun, cheq sayang kak! :)

Rombongan Che Ta kata Kimah! Depa first. Syu dan suami, Arif, Naim, Kimah, Intan n Norin.

Rombongan kedua: Mell, Tirah, Kila. Pastu Pown dengan Khai. Pastu Iechan dengan Naz.

Rombongan terakhir: Fadhil, Farin, Nana & Aween. Laha tau Farin dengan Fadhil, sebelum mai umah aku depa keluar dating dulu sebab tu mai lambat. 

Aku called Farin. "Farin, sampai hati hang noo. Hang tak mau tengok ka aku kena sarung cincin ni? Mai cepat." (mati tak feeling bertunang. hahaha)

Semuaaaaaaaa!!!!

Konon nak photshoot kat bendang. Tapi hujan lak. Photoshoot dalam rumah sajokkkk! Sedey!

10 tolu gegurls + Aween. Syu balik awal, Fini tak boleh mai. 


Moga tolu berseronok dan makan kenyang kat rumah aku nih. Kenyang kannnnn? Hehehehe


Monday, November 5, 2012

The End.


Alhamdulillah. Syukur padaMu ya Allah yang memudahkan segalanya. Segala puji bagiMu.

Petang tadi jam 5.00, bertarikh 5 November 2012 selesai perjuangan aku selama 5 1/2 tahun di sini. Perjuangan untuk bergelar pendidik. Selesai menjawab ketiga-tiga peperiksaan membuatkan sedikit rasa lega. Kenapa sedikit? Sebab belum sempurna lagi. Apa yang belum sempurna?

Tamat saja peperiksaan, terus diadakan taklimat temuduga SPP. Khabarnya 8 November 2012, permohonan online akan dibuka untuk diisi oleh semua guru pelatih semester 8 di 27 buah IPG. 'Kalau gagal temuduga SPP, kamu akan ditempatkan dalam pasaran terbuka. Kamu kena bersaing dengan penuntut IPTA/IPTS yang boleh menyebabkan peluang kamu menjadi pendidik makin nipis.' Gulp, tersekat air liur! 

Dalam masa nak gembira habis exam/study, timbul pula rasa takut, tak sedap hati, tak tenang. Mohon kalian doakan yang terbaik dan mudahan dipermudahkan segalanya InsyaAllah. Aamiin. 

Dalam masa nak gembira habis exam/study, timbul pula rasa sedih nak berpisah dengan tolu. Lepas ni takkan rasa macam ni dah. Kuliah sama-sama, sembang-sembang, merapu sana sini, gelak ketawa tak ingat,  meroyan dengan depa. 

So boleh rasa apa yang aku rasa sekarang? Ya! Bercampur baur. 

Gembira (habis study) + sedih (berpisah dengan tolu) + takut (temuduga SPP dan posting)

:(

Monday, October 15, 2012

Dugaan Semalam


Assalamualaikum guys. 

Semalam aku diduga lagi. Dah tido around pukul 1 then pukul 3.30 pagi aku tersedar. Tersedar sebab selimut aku ditarik... Aku tak tau sapa yang tarik sebab aku tidoq sorang ja kat atas ni. Nampak macam .... Hehehe. Choy lah! Karangan berhantu sangat!

Takda lah. Dalam 3.30 pagi tu aku tersedar sebab ada benda bergerak-gerak dalam telinga aku. Binatang masuk la ni. Aku ingatkan binatang kecik biasa-biasa ja. So aku turun ke bawah, nak ke bilik air. Aku nak masukkan air biar binatang tu lemas dalam telinga aku. Hewhew. 

Ingatkan panas hingga ke petang, rupanya hujan di tengah hari, dah sampai ke dapur, binatang tu bergerak bergerak bergerak dan bergerak dalam telinga aku. Rasa amat amat sakit. Sakit macam ditoreh-toreh, disiat-siat (over). Memang sakit! Dah sakit macam tu, aku duduk bersujud kat dapur tu sambil ketuk-ketuk lantai. Stress dengan binatang nih! Menangis meronta-ronta.

Time aku menangis tu, mak ayah aku tersedar. Terkejut tengok anak bongsu depa menangis-nangis. Sambil menangis tu aku cakap binatang masuk telinga. Then sambung menangis lagi sambil ketuk lantai lagi sebab binatang tu still bergerak-gerak. Pastu mak tengok telinga aku, dah keluaq darah. Aku meraung lagi! Sakit uols!

Ayah bersiap pi start keta. Ayah tanya mana klinik terdekat, ayah pun tak berani drive malam. Aku pun suggest satu klinik ni dekat simpang Lahar Kepar. Lebih kurang 5 minit ja dari rumah. Masa otw, binatang ni tak bergerak dah, rasanya dah mati sebab lemas dengan darah aku dalam telinga tu kot. Dah sampai klinik, doktor check dan terus buat minor operation katanya. Masa nak korek binatang tu, sakit. Lebih kurang 3 kali dia korek baru berjaya keluarkan binatang tu. Rupanya anak kumbang! Laha hang noo masuk telinga aku. Huhuhuhu.

Ubat titis, ubat tahan sakit dan antibiotik

Masa nak bayar, akak kat kaunter tu bagitau minor operation tu RM 250. Pengsan aku 10 saat. Pak Latib apatah lagi, tercampak 2 marhalah. Hehehe. Laha mahalnyaaaaaaaaaa!!! Then termasuk ubat RM 330. Pengsan lagi 10 saat!!! Akak tu tanya lagi, 'pakcik boleh bayar tak?'. Hamboii mentang-mentang ayah i pakai kain pelikat ja time tu, nasib baik ayah i cool jawab 'hmm boleh'.

Kesiannya kat ayah disebabkan anak kumbang masuk telinga ja kena keluarkan RM 330. Huhuhu. Dugaan sangat. Takpa mesti ada hikmah kan. Balik rumah ayah cool ja sambung tidoq. Nasib baik tak minta ganti. Hewhewhew. Ayah cool! Sayang ayah. :)


p/s: Bangun tengah hari tu, semua abang-abang, kakak-kakak aku dah mesej. Amboi cepatnya berita tersebar! 

p/s: la ni pun still rasa sakit sikit-sikit. Maybe sebab luka dalam telinga ni kot. Dugaan kecil ja ni. Sabar. :)


Tuesday, October 9, 2012

Mee Goreng Sotong Padang Kota

Sengaja buat entry ni untuk Naim Iman yang tak sempat nak merasa mee goreng sotong yang super yummylicious! Hahaha. Kata orang, tak dapat makan, tengok gambar pun jadi lah! ;)


Hari tu lepas kenduri arwah rumah Dikwan, aku, Own, Kur dengan Hasman tak tentu arah nak ke mana. Nak balik rumah pun awal lagi katanya. Geng-geng memang pantang, keja nak keluar perabih duit. Hari tu dah elok Dikwan buat kenduri, dapat makan free tapi geng-geng ni tetap nak merasa makanan yang berbayar!

Aku just bagi cadangan, why not kita pi makan mee goreng sotong Padang Kota plus Coconut Shake! Tudiaa semua setuju tanpa sebarang bantahan! So letss!!

Kekwat aney la ni. Tak mau amek order dah, suruh kita plak beratur! 

Ni kedai milk shake, coconut shake, ais kacang dan minuman. Sebelah kedai mee goreng sotong ni ja.

Orang order coconut shake, depa mai hantar milk shake. Patut la takdak pun isi kelapa. Choyyy punya aney!!

Hmmm nasib baik mee goreng sotong ni sedap! Terus lupa nak melaha aney aney tuh! 


Lepas makan tak ingat, haruslah jalan-jalan untuk bakar kalori tadi. Jom melompat!!!


Sunday, September 30, 2012

Tolu's Vacation part II

Hari Kedua

Wahhhh freshnya bangun pagi, lena sangat tidur semalam. Itu pun bangun subuh then tidur balik. Sampai dikejutkan Azhari, dah jam 8.30 pagi kot. Kena mandi, siap-siap, jam 9.00 dah nak bergerak untuk aktiviti pertama, Island Hoping. Dah habis mandi, ehhh dah ada nasi lemak atas katil. Melets sungguh servis Tanjung Malie Resort nih. Breakfast on bed kaedahnya! Hahaha. Ingat motel camni tak servis macam tu ka? LOL

depan lobi motel

Baca boleh, percaya jangan! Nasi lemak tu Azhari yang pi beli dekat akak *%#+^!*%^ (hanya tolu ja yang tau). Lepas breakfast, tunggu depan lobi motel. Tunggu akak Island Hoping mai jemput. Lepas dia dah mai, kami bergerak dengan kereta, ikut van kak tu. Dekat ja dari motel kami nih.

tempat permulaan Island Hoping


Lepas settle deal bot segala bagai, here we go!!! Rock the islanddddd!!!! *tibah* Kami naik dua buah bot. Aku, arif, Nana, Farin, Fini, Norin dan Shakila satu bot. Bot lagi satu Azhari, Fadhil, Afif,Acap, Saiful, Intan, Kimah dan Naz. 

rock island babehhhhh!!!


Destinasi pertama, Tasik Dayang Bunting.

bunting berapa bulan ni?

kami bertujuh. minta abang bot tolong snap!

Dah sampai sini pun, still toluuuuu!!! Mula dengan Azhari tolu bawa bungkus makanan. Sambil jalan, dia makan roti pastu dalam poket dia ada apollo. Monyet sini lak pantang tengok bungkus plastik, depa kejar sampai dapatttt!!! Bermula dengan Azhari pastu monyet-monyet tu tengok ja sorang-sorang. Afif letak deodorant tepi beg pun dicurinya monyet tu. Nak makan jugak kah? 

monyet tengah lunch Apollo Azhari.

Paling lawak sekali, Shakila dengan Arif. Hahahahahaha. Shakila takut kat monyet sampai campak beg dia. Nasib baik beg dia berat, kalau tidak, mesti dah diangkut monyet tu. Arif lak konon nak amek beg Kila, gempaq monyet tu. Monyet tak lari, dia yang lari. How? LOL. Kenangan sangat kan?

Selesai harungi monyet-monyet kelaparan tu, kami sampai juga Tasik Dayang Bunting. Oh ada paddle n solar boat. Terus ajak Nana naik dengan aku. Time naik paddle boat ni pun tolu jugakkk. Penat nak kayuh dua orang, kami gabung 4 bot sekali dan kayuh. Ramai-ramai senang nak kayuh, laju ja.

tolu Acap dengan tolu Pown

kena tengok-tengok couple nih, takut buat benda lain tengah tasik. hewhewhew.

:)

tolu gabung bot

Rupanya ada sorang lecturer maktab tengok aksi tolu kami kayuh ramai-ramai tu. Puan tu bawa junior buat lawatan ke Langkawi nih. Tak sangka jumpa kat sini. Puan cakap. 'Oh main eh tadi. Kayuh ramai-ramai sekali.' Tolu puannn, memang macam ni lah. :)

Complete of us.

(Info: 30 minit naik paddle boat tu RM 20.00)


Eagle Feeding

Edited and uploaded on Instagram

Sejam stay dekat Tasik Dayang Bunting, kami bergerak pula ke tempat bagi makan burung helang. Singgah dalam 15-20 minit gitu ja. Banyak helang kat sini. Awesome experience. Tak buat apa pun. Photoshoot lite-lite jah. 

nak jugak enterframe



Pulau Beras Basah

Heading to Pulau Beras Basah

Kat sini stay selama sejam juga. Boleh mandi dengan snorkeling. Kat sini pun ada monyet juga. Tengah kimah and gegurls bersembang sambil makan Jacker, monyet mai n join depa makan Jacker. Hahaha. Semua lari lintang pukang lah! Monyet tu bawa lari Jacker tu, yang baru dibeli dan baru dibuka. Dah la mahal beli kat pulau nih. Sedeyyyyyy kak gie kita!!



Selesai Island Hoping yang awesome! Balik ke motel untuk bersiap. Nak pi Cable Car pula petang nih. Dah bersiap dalam 3 petang macam tu la, kami berjalan ke kedai makan berhampiran untuk lunch. Azhari n budak laki lain pi beli ayam untuk BBQ malam ni. Dalam nak ke kedai makan tu, hujan lebat pulak. So for sure la kena cancel nak ke cable car. Gila kau nak naik cable car time hujan?

tengah survey coklat pun sempat kannnnn

Aku, Arif, Farin, Nana, Kila dan Fini stuck kat kedai tu for almost 2 hours juga la. Hujan lebat sunggoh! Gegurls lain ada dalam bilik sebab depa dah tapau McD. Kelazz kan lunch depa!!! Dah reda sikit, kami berlari masuk dalam The Zon. Alang-alang masuk tu, saja lah survey harga coklat, harga perfume. Semua survey ja dulu, tak mau beli lagi. Dah penat survey, pi beli ice cream mcd dan berlari balik ke motel. ZzzzZZZzzz lah jawabnya!

Petang dalam pukul 6 gitu, Farin ketuk pintu bilik. Nak ajak tengok keadaan pantai, ok ke tak kalau nak mandi. Katanya Nana dah beria nak mandi pantai. Time ni hujan renyai-renyai ja. Aku tengok ada ja orang mandi. So kami decide nak mandi jugak! Gigih nih nak mandi juga walaupun hujan lite-lite!

Seronok mandi time nih walaupun hujan dan ombak pun agak deras. Seronok main lompat-lompat time ombak besar mai! Hehehe. Yang aku ingat, yang mandi time nih aku, Arif, Nana, Farin, Fini, Kila, Intan dengan Norin. Kimah dengan Naz main lite-lite tepi pantai, tak join mandi. Dah maghrib, baru masing-masing ingat nak balik motel. 


p/s: bersambung....

p/s: gambar time mandi manda tak da. sedihhhhh!!!