Tuesday, August 16, 2011

Teka Silang Kata


**UPDATE: Tak sangka ramai pula visitor untuk keyword TEKA SILANG KATA BULAN KEMERDEKAAN. Ok, mesti cari soalan silang kata kan? 

Kalau nak silang kata ni, boleh emailkan ke:

aceriolima at yahoo dot com
at: [@]
dot: [.]



Hari ini kelas ditangguhkan, best tak mengajar. Relax sikit tapi tak la relax goyang kaki sangat sebab aku kena handle Teka Silang Kata untuk Bulan Kemerdekaan.

Minggu lepas lagi aku dah siap buat soalan tu, cuma minggu ni baru laksanakan untuk Tahun 4 dan Tahun 5. Soalan light-light ja, tak susah sangat pun. Bagi kita orang dewasa ni, tengok soalan ja terus boleh jawab. Tapi untuk budak-budak, susah jugak rasanya. Penat la tadi nak bagi hint. Mula-mula depa minta perkataan yang paling awal then minta perkataan paling akhir thennnn minta lagi perkataan yang tengah-tengah. Ehhh ni nak CIKGU jawab semua ka? MANA BOLEH!!! (Acewah bunyi macam cikgu yang TEGAS sangat)

Mana boleh, mana boleh pun tetap bagitau jugak. Hehe. Tak boleh tengok depa tu dok buat muka kesian. So kelas 4 Bestari(kelas no 4/6) tu, sorang ja yang betul semua. At least ada juga sorang wakil kelas! :)

Ok, today nak buka puasa di Puncak Mutiara Cafe dengan cikgu-cikgu SKSD. Until then, selamat berbuka!!! :)


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

No comments: