Tuesday, June 14, 2011

Teluk Bayu: Tempat Memancing.

Sekarang ni makin ramai orang suka memancing kan. Tak tau nak kata trend or what, tapi memang makin ramai. Aktiviti nih pun dah jadi macam cycling. Kan ramai orang la ni tak kira tua muda asyik cycling petang malam dengan basikal beribu raban tu kan. BAGUS. Penuhi masa dengan aktiviti yang berfaedah. Tak la asyik mengadap laptop 24 jam kan. Loser sangat. LOL. 

Bercerita pasal memancing, ada satu tempat yang sangat best dan memang terkenal dalam kalangan pemancing tegar. Tempatnya di Teluk Bayu, Sungai Petani. Tempat yang indah, tenang sesuai juga untuk bawa keluarga bercuti. BAGUS kan sambil bercuti dengan keluarga, dapat pula memancing dan dapat juga tenangkan fikiran. What a place. **tibah!

terapung atas sungai...

Ada 2 buah bilik, sebuah tandas, dapur dan ruang untuk BBQ dan memancing.

Bilik ada aircond lagi. 

Tunggu apa lagi, pancing lah! :)


yeayyy. dah masak gulai dah. :) ;) :)


Harga chaler nih RM 150 untuk satu malam. Barang-barang seperti periuk, kuali, pinggan, cawan dan juga peti sejuk dan juga tempat untuk panggang (BBQ) telah disediakan. Just bawa barang mentah ja. Ikan? Banyak juga la. Jiran kami ada dapat siakap merah ke apa entah, tapi depa memang gigih la. Aku dengan kawan-kawan nih just mai untuk re-union, bukan nak memancing sangat. 

Kalau nak contact pemilik chalet nih, boleh contact aku di aceriolima@yahoo.com. 

p/s: memancing dan dipancing adalah membawa maksud yang berbeza.

1 comment:

Laksamaner Ijol said...

boleh bg no phone pengusaha chalet ni tak...???