Monday, January 10, 2011

Berkelah dengan PARs di Sedim!

Inilah aktiviti penutup/terakhir bagi cuti semester lepas. Dari mula cuti hingga ke penghabisannya asyik berjalan sana sini saja. Untuk aktiviti yang terakhir mestilah lebih istimewa sebab dapat berkelah dengan Geng Par. Sapa Geng Par? InsyaAllah siblings aku dunia akhirat. ;)

Dah nak dekat penghabis cuti baru dapat berkumpul dengan depa nih. KBP ada survey camp dan Ngah pula ada pertandingan debat diraja di UTHM. Bila depa selesai, barulah depa balik rumah. Tapi sebelum depa sampai rumah aku dah rancang aktiviti perkelahan nih. Hehe. S.U cemerlang kan?

Kami pi Sedim nih masa seluruh negeri Pulau Pinang nih tak dapat bekalan air selama 12 jam. Tersangat sesuai lah, tak perlu nak habiskan air yang dah simpan siap-siap kat rumah tuh. Sebelum pi juga, agih tugas masing-masing seperti biasa.

KBP: Bihun Goreng.
Ngah: Air botol SAHAJA.
Dikwan: Cucur sayur.
Own: Telur hancur dan sosej goreng.
Aku: Nasi Goreng ISTIMEWA! (tu diaa)

 Orang mai berkelah, depa mai menicah. Ada ke patut?

Orang yang tak reti berenang terpaksa gunakan khidmat pelampung! Hehe.

Cabaran ekstrem! Deras gila arus. Suka. 

Pose untuk KP tersayang yang manis! :)

KP, tengok sejadah kat dashboard Saga Ngah tu! Hehe.

Paling best trip berkelah nih sebab first time naik kereta Proton Saga SE Ngah dan first time juga Ngah drive. Meletop! Hahaha. Cuma sedihnya pula sebab KP tak dapat join sebab kerja di RTM Angkasapuri itu. Huhu. Kalau KP ada mesti bertambah tambah meriah itu!

Lepas beberapa hari balik dari Sedim baru rasa takut, mana tau Sg.Sedim tu kena virus kencing tikus ka. Haha. Sebelum pi bukan nak risau dan masa kat Sedim tu pun langsung tak ingat pasal virus kencing tikus sebab mandi memang tak hengat walaupun airnya sejuk sekali. Hehe.

PARs, u rock!! *tiba!!

 

4 comments:

Kak Mariah said...

Akak sukah diknun waahh enty dgn geng2 bagai melerts geng2 diknun happening semuanya....akak pon dh lm x mandi sungai nih tringin plak rs bl baca entry diknun nih
yg penting I LOIKEs!!!!

Cieut Nizar said...

to kak mariah:

lamanya kakak tak hadir kat sini! rinduuu... :) :) ;)

Anonymous said...

kagumlah!!!!

armouris said...

lagi info tentang kencing tikus di SIHAT SELALU - Kencing Tikus (Leptospirosis)